Jure Šimić › knjige › dvadeset_i_chetvrta_obljetnica_utemeljenja_oohdz_bjelovar09.11.1989_09.11.0

Dvadeset i četvrta obljetnica utemeljenja OOHDZ Bjelovar(09.11.1989 - 09.11.02013),neodržani govor.

Neznam iz kojih razloga čelnici HDZ mi nisu dali govoriti. Stog razloga govor iznosim ovim putem.

Poštovani prijatelji, dame i gospodo, poštovani utemeljitelji HDZ,
poštovani predsjedniče HDZ g. Tomislav Karamarko,
poštovani zamjeniče predsjednika HDZ g. Drago Prgomet,
poštovani predsjedniče Kluba utemeljitelja HDZ dr. Franjo Tuđman g Milan Kovač,
poštovani gosti, novinari i svi nazočni.
Čast mi je i zadovoljstvo sve vas skupa pozdraviti i čestitati dvadeset i četvrtu obljetnicu utemeljenja HDZ u Bjelovaru.
Sada vas pozivam da svi skupa pozdravimo hrabru i odvažnu ženu, ženu koja je imala snage i hrabrosti pustiti nas utemeljitelje 09.11.1989. godine da u njezinoj kući, u njezinoj legendarnoj Tropikani osnujemo OO HDZ u Bjelovaru, gospođu Danicu Bilić.
Gospođo Danice i g. Martine Bilić hvala vam na hrabrosti poju ste tom prigodom iskazali.
Koristim ovu prigodu i ovo mjesto da nas sve skupa podsjetim na prilike u kojima smo mi osnivali HDZ. Bilo je to davne1989 godine, godine kada smo živjeli u jugoslaviji:
-----državi koja je temeljena na komunističkoj ideologiji i to na najgorem obliku boljševizma i titoizma.
-----državi koja je svoju opstojnost čuvala terorističkim zlodjelima, ubijajući sve one koji su bili protiv , čije posljedice osjećamo i danas u aktualnom
slučaju lex Perković,
-----državi u kojoj je vladalo jednoumlje komunističke partije i u kojoj su sve poluge vlasti držali i obnašali srbi i njihove sluge iz ne srpskih naroda. Te -----slugiz hrvatskog naroda ja nazivam srpsko - jugoslavenskim lobistima čija djeca nažalost i danas vladaju i upravljaju hrvatskom, nažalost greškom pojedinaca iz HDZ, neke ću kasnije nabrojiti.

U tim i takvim prilikama na političkoj sceni javlja se dr. Franjo Tuđman sa svojom Hrvatskom Demokratskom Zajednicomi sa jasnim i glasnim programom, programom s kojim želi stvoriti demokratsku, slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.
Tom čovjeku, toj stranci i tom programu odmah sam se priključio i sa grupom istomišljenika 09.11.1989 godine osnovali smo OO HDZ u Bjelovaru. Prvi u tadašnjoj hrvatskoj. Za taj posao ja i g. Milan Bengez kao organizatori tog osnivanja kažnjeni smo od suda i držim ad smo jedini u hrvatskoj kažnjeni za osnivanje HDZ a nije mi poznato da je netko kažnjen i u svijetu.
Odmah nakon osnivanja HDZ uključujemo se u proces uspostave demokracije i u proces stvaranje RH. Hrvatsku smo stvorili u krvavom i nametnutom domovinskom ratu, ratu koji smo vodili protiv srpsko - crnogorsko - jugoslavenskih osvajača. Ti osvajači na odorama su imali ćirilične oznake, na oružju i oruđu su bile ispisane ćirilične oznake, svaki metak, svaka granata ispaljena u hrvatskog btanitelja i u hrvatsku imali su ćiriličnu oznaku. Rane od tog oružla i oruđa još su svježe i još bole. Stog razloga sam protiv ćiriličnog pisma u bilo kojem mjestu hrvatske a držim da ste i vi ovdje nazočni istog takvog mišljenja.
Mnogi članovi HDZ su poginuli, mnogi su ranjeni a meni je podmetnuta priča u kojoj me se tereti za ratni zločin. Tu priču mi smještaju bjelovarski profiteri Domovinskog rata, bjelovarski psi rata, bjelovarski lažni invalidi Domovinskog rata u prljavoj režiji Mile Ćuka. Ovdje i s ovog mjesta im poručujem da im ta priča neće proći.
Povjesna je i neosporna činjenica da je HDZ na čelu s dr. Franjom Tuđmanomstvorio RH.
Neki članovi su sramotili i prljali ugled HDZ, ugled hrvatskog naroda i RH. Neke ću nabrojiti:
g. Stjepan Mesić, pjevajući prije podne partizanske pjesme a poslije podne ustaške, kreće od Našičke cementare preko Finske Patrije u Hag i tamo otvara usta i priča gluposti po kojima će ga hrvatski domoljubi pamtiti kao veleizdajnika i krivokletnika..
g. dr. Ivo Sanader, uz pomoć pojedinaca iz HDZ i pojedinaca iz vlade RH HDZ uvlači u strukturu grijeha a zatim i u strukturu državnih lopova.
g. Nadan Vidošević koji nakon uspješne pljačke u Dalmacija cementu biva nagrađen od HDZ da radi gdje got hoće i što got hoće. Krade sve što stigne tako da mu u hrvatskom biznisu ( u hrvatskom lopovluku ) deset Sanadera nije ravno,
U hrvatskom lopovluku to su sitne ribe. Krupne ribe se kriju u tehnomenedžerskim strukturama koje su vršile pretvorbu i privatizaciju. One su raspoređene po svim političkim opcijama, lijevim i desnim i centru.
Najveću snagu i moć g. dr. Ivo Sanader je pokazao kada je za ruku iz Kumrovačke škole preko Pokreta za jugoslaviju gđu. Jadranku Kosor postavio na mjesto predsjednice HDZ i za predsjednicu vlade RH. Gđa. Jadranka Kosor kao predsjednica HDZ , po naputku gospode: gordana jandrokovića, Kreše Jelavića i Ante Topalovića nakon veličanstvene proslave dvadesete obljetnice HDZ u Bjelovaru, ii stranke izbacuje organizatore te proslave samo zato što su na proslavi imali više ljudi nego što je ona i njen tim dobili glasova u Bjelovaru na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.
Dame i gospodo ovo je prošlost HDZ a sadašnjost HDZ je politika koju čelništvo stranke vodi i pokušava HDZ vratiti na:
-------------Hrvatski put
-------------Pobjednički put
-------------Tuđmanov put
Taj put je budućnost HDZ i na tom putu s koalicijskim strankama postiže se cilj a cilj je vladati i upravljati RH,državom u kojoj će se poštivati Božji i Prirodni zakoni, gdje će brak biti zajednica žene i muškarca, gdje ce djeca imati majku i oca a ne roditelja 1. i roditelja 2.
Poštovani prijatelji, na tom putu ka tom cilju dvije su prepreke:
-----hrvatski lopovi sa svojim pomagačima čine 10% glasačkog tijela i kukuriku koalicija koja čini 25% glasačkog tijela. ostali čekaju Hrvatski put, Tuđmanov put, HDZ - ov put.Drugog puta nema.
Jure Šimić

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Registrirajte se ovdje BESPLATNO!